Kenapa perlukan penulis untuk halaman web?

 Kenapa pengendali web memerlukan penulis artikel? Itulah persoalan yang selalu ditanya oleh pelanggan yang bertemu dengan saya. Ada yang mempersoalan keperluan mempunyai penulis artikel untuk web mereka kerana sebagai pemilik web sudah pasti mereka mengetahui keperluan penulisan web sendiri. Ada juga yang mempersoalkan keperluan untuk membayar penulis artikel ini terutama jika mereka dikenakan charge yang agak tinggi.

Sebenarnya, saya sendiri sukar untuk menjawabnya.

Namun, atas dasar saya sudah lama berkecimpung dalam dunia menulis pastinya saya ada jawapan tersendiri. Jawapan pertanyaan itu ialah pengendali web itu tidak akan terbeban dengan tugas-tugas menulis yang turut melibatkan pelbagai proses terutamanya untuk mencari idea atau sudut penulisan bersama-sama foto (jika diperlukan) dalam sesuatu penulisan itu. Hidup tanpa tekanan atau gangguan masalah boleh menghasilkan pelbagai idea yang berguna untuk kejayaan sesuatu perniagaan berasaskan Internet.

Saya masih mempunyai pelanggan yang terus mengambil saya sebagai penulis artikel web mereka walaupun sudah lebih setahun saya menulis untuk mereka. Rata-rata mereka bersetuju bahawa kewujudan penulis artikel seperti saya telah memudahkan mereka untuk memberikan fokus kepada aspek lain dalam perniagaan atau kehidupan harian mereka. Pelanggan saya hanya perlu menghantar aspek-aspek penting yang hendak mereka masukkan dalam artikel lalu saya susun mengikut keperluan mereka setelah saya memahami konsep yang hendak dipaparkan dalam web pelanggan itu.

Kerja menulis bukanlah sesuatu yang mudah. Semua kerja sebenarnya memerlukan satu set kemahiran tertentu. Menulis juga tidak terkecuali lalu pengendali web sememangnya memerlukan penulis artikel jika mereka mahu memastikan kandungan web mereka memenuhi keperluan semasa pengguna.

Jadi, jika anda memerlukan penulis artikel untuk web anda, hubungi saya sebab semua masalah artikel web anda akan selesai.No comments:

Post a Comment

70 ribu pelajar SPM gaga mendapat sijil SPM?

  70 ribu pelajar SPM gagal memperoleh sijil SPM? Angela 70 ribu bukanlah satu angka yang kecil kerana jumlah ini boleh memenuhi beberapa...